Emprenedors gironins han creat The Crowd Estates, la primera plataforma de micromecenatge immobiliari de Catalunya, a través d'una plataforma en xarxa amb l'objectiu de modernitzar el sector i democratitzar la seva inversió.

La iniciativa posa en contacte a promotors i inversors per impulsar la compravenda d'actius immobiliaris amb l'objectiu que els primers tinguin més facilitats per aconseguir finançament a partir d'una aportació mínima de 500 €.

El micromecenatge immobiliari és un sistema de finançament i d'inversió exclusiu per a béns immobles nascut als Estats Units i el seu portaveu a Girona, Oscar Trabazos, va destacar que el seu objectiu és «modernitzar el sistema de compravenda de productes immobiliaris». «Així eliminem intermediaris, no hi ha entitats bancàries ni comissionistes, sinó el projecte més pur, el promotor directament en contacte amb l'inversor final», va afegir.

La iniciativa està impulsada per quatre emprenedors, Oscar Trabazos, José Luis de la Rosa, Jordi Fernández i Lucas Sturm, que van començar a gestar aquesta plataforma a mitjans del 2014. Està en funcionament des del març i ja ha aconseguit finançar el seu primer projecte: l'ampliació de capital d'una empresa propietària d'un edifici a la Bisbal d'Empordà, amb una aportació de 21.000 euros. Ara, tenen dos projectes més en finançament: la compra d'un edifici al barri del Born de Barcelona, amb una inversió de 118.000 euros, i la construcció d'una casa unifamiliar a l'Escala, per 315.000 euros.