Europa dóna 10 dies a Volkswagen per aclarir noves irregularitats

El grup a Espanya ofereix col·laboració a l'Audiència Nacional en el trucatge de motors dièsel

11.11.2015 | 07:00
El gerent de comunicació corporativa de Seat, Serafín del Arco, ahir arribant a l´Audiència Nacional.

El comissari europeu d'Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete, va exigir a Volkswagen que aclareixi en un termini de 10 dies quins models estan afectats per les noves irregularitats en les emissions de CO2 que la companyia va reconèixer el dia 3, va confirmar ahir la Comissió Europea.
En una carta adreçada al president de la junta directiva de Volkswagen, Matthias Müller, el comissari europeu l'insta a presentar la documentació sol·licitada en un termini màxim de 10 dies per accelerar el procediment, va explicar la portaveu comunitària Anna-Kaisa Itkonen en la roda de premsa diària de la CE.
Malgrat que la companyia va xifrar en al voltant de 800.000 dels vehicles afectats del grup -que inclou Audi, Porsche, Seat, Skoda, Ducati, MAN, Bugatti, Lamborghini, Scania i Bentley- encara no ha especificat els models que presenten emissions fraudulentes de CO2. Sobre possibles sancions a Volkswagen des de Brussel·les, la portaveu va reiterar que, abans de prendre decisions, la CE esperarà que la companyia actualitzi les seves xifres i clarifiqui l'abast total d'aquestes noves irregularitats.
Itkonen va explicar que la missiva de Cañete es va enviar en el context dels controls que l'executiu comunitari realitza anualment sobre les emissions de CO2, unes anàlisis que ja estan en marxa.
El 6 de novembre el comissari va enviar una altra carta als vint països de la UE, en què els instava a ampliar les investigacions que efectuen sobre l'escàndol dels cotxes trucats per eludir controls mediambientals. En l'escrit es recordava que és competència dels estats membres fer inspeccions per certificar que els vehicles compleixen amb la legislació nacional i europea, i els instava a actuar.
D'altra banda, el Grup Volkswagen-Audi a Espanya ahir va oferir al magistrat de l'Audiència Nacional Ismael Moreno la seva «estreta col·laboració» en la investigació del trucatge dels motors dièsel que afecten el consorci alemany a Espanya.
El secretari del consell d'administració del Grup Volkswagen-Audi a Espanya, Luis Comas, ha anat aquest matí a l'Audiència Nacional en representació de la companyia a recollir la imputació, acompanyat per un advocat i un procurador del despatx de Luis Jordana de Pozas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema