Exclouen del cas Rato un maletí i 4 caixes trobades en un escorcoll

El jutge Andreu convoca una vista per al dia 18 per estudiar si augmenta la fiança civil del cas Bankia

13.11.2015 | 07:15

L'Audiència Provincial de Madrid ha exclòs com a prova del cas en què s'investiga l'origen del patrimoni de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato el seu maletí i quatre caixes plenes de documentació que van confiscar durant els escorcolls efectuats al seu despatx l'abril passat. En un acte, la secció 23 del tribunal madrileny confirma així la decisió de l'instructor, Antonio Serrano-Arnal, de deixar fora d'aquesta investigació aquests documents, perquè no constaven ressenyats de manera expressa en l'acta d'escorcoll aixecada pel secretari judicial del Jutjat d'Instrucció número 35, que és el que va ordenar en funcions de guàrdia l'entrada a l'oficina i habitatge de Rato.
Paral·lelament, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha convocat una vista el proper 18 de novembre per estudiar si augmenta la fiança civil del cas Bankia, quantificada en 33,5 milions d'euros, després que diversos accionistes afectats així li ho hagin demanat.
El magistrat ha dictat una providència en què cita el fiscal, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i els representants dels sis imputats sobre els quals va recaure aquesta mesura: Bankia i BFA, seu expresident Rodrigo Rato i els exconsellers José Manuel Fernández Norniella, José Luis Olivas i Francisco Verdú.
El Banc d'Espanya dóna per bona davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu la normativa comptable emprada per Bankia en temps de Rodrigo Rato, tant abans com després del debut borsari del grup, segons l'informe tècnic del supervisor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

El mercat de treball gironí en cinc gràfics
El mercat de treball gironí en cinc gràfics

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

Evolució històrica de l'ocupació i l'atur per sectors productius a les comarques gironines segons...

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

Destaquen la destrucció de llocs de treball a la indústria

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

La taxa d´atur gironina cau per sota el 15%, un nivell que no es registrava des de 2009

L'Enquesta de Població Activa (EPA) assenyala que a finals del tercer trimestre hi havia 56.000...

Enllaços recomanats: Premis cinema