L'Audiència Provincial de Madrid ha exclòs com a prova del cas en què s'investiga l'origen del patrimoni de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato el seu maletí i quatre caixes plenes de documentació que van confiscar durant els escorcolls efectuats al seu despatx l'abril passat. En un acte, la secció 23 del tribunal madrileny confirma així la decisió de l'instructor, Antonio Serrano-Arnal, de deixar fora d'aquesta investigació aquests documents, perquè no constaven ressenyats de manera expressa en l'acta d'escorcoll aixecada pel secretari judicial del Jutjat d'Instrucció número 35, que és el que va ordenar en funcions de guàrdia l'entrada a l'oficina i habitatge de Rato.

Paral·lelament, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha convocat una vista el proper 18 de novembre per estudiar si augmenta la fiança civil del cas Bankia, quantificada en 33,5 milions d'euros, després que diversos accionistes afectats així li ho hagin demanat.

El magistrat ha dictat una providència en què cita el fiscal, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i els representants dels sis imputats sobre els quals va recaure aquesta mesura: Bankia i BFA, seu expresident Rodrigo Rato i els exconsellers José Manuel Fernández Norniella, José Luis Olivas i Francisco Verdú.

El Banc d'Espanya dóna per bona davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu la normativa comptable emprada per Bankia en temps de Rodrigo Rato, tant abans com després del debut borsari del grup, segons l'informe tècnic del supervisor.