L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) impugnarà una ordre del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per considerar que posa traves a l'accés a la informació d'aquest organisme que constitueixen una «vulneració de la seva autonomia i independència». Fonts de la AIReF van explicar que la impugnació encara no s'ha presentat i que el termini per a això acaba a mitjans de desembre, tot i que van admetre que no esperen que Hisenda rectifiqui la seva ordre abans que es produeixi una sentència judicial.

L'acta del comitè directiu de la AIReF del passat 4 de novembre assenyala que l'ordre és contrària a l'esperit del seu estatut. Així, destaca que l'esmentat estatut estableix que s'articulin «canals i procediments simplificats que permetin la disposició de la informació amb flexibilitat, agilitat i integritat», aspectes sobre els quals l'ordre, segons la AIReF, posa «obstacles».

Montoro va respondre que el ministeri que dirigeix ??té un control «complet i estricte» del dèficit i va demanar a la AIReF que «no creï problemes on no n'hi ha».