L'administració concursal del fabricant de motos de trial i enduro Gas Gas, amb seu a Salt, ha proposat al jutjat mercantil de Girona que adjudiqui la unitat productiva de la companyia a l'empresa catalana Torrot.

Segons avançava ahir el diari econòmic Expansión, PWC, que s'encarrega de l'administració del concurs de creditors de l'empresa Gas Gas, va enviar dilluns al jutge l'informe on es recull aquesta proposta perquè la de Torrot és la millor oferta presentada.

D'aquesta manera, els administradors concursals coincideixen amb la voluntat de la plantilla, que la setmana passada ja va deixar clar que es decantaven per l'oferta presentada pel fabricant de motos elèctriques Torrot.

De les tres ofertes de compra que es van presentar al jutjat, la de Torrot és la més elevada econòmicament. Ofereix 9,66 milions per comprar la unitat productiva (fàbrica de Salt i maquinària) i assumir part dels deutes que arrossega Gas Gas.

Inversió de 13 milions

A més, preveu invertir fins a 13 milions en tres anys per tirar endavant un pla de viabilitat que permeti reflotar l'empresa (mantenint-ne la marca) i subrogar els contractes de 55 treballadors.

«És l'oferta que aclareix el futur industrial d'estabilitat de Gas Gas i, en conseqüència, també dels seus treballadors», van dir des del comitè d'empresa de la companyia Gas Gas. I hi afegeixen: «Ja no solsament pel que fa a plantilla, inversió i projecte, sinó també per ser una empresa catalana i per la visió i el compromís de Torrot».

Les altres dues ofertes que el jutjat mercantil té sobre la taula són les del fons d'inversió IRG (poc més de 7 milions d'euros) i la del fabricant francès Sherco (2 milions d'euros).

Evitar dilatacions

La plantilla de Gas Gas demana celeritat al jutge per evitar «dilatar més» la situació actual.

Gas Gas va entrar en liquidació a principis de juliol, per no poder renegociar un deute superior als 44 milions d'euros. Aleshores, la companyia ja feia dos mesos que estava en concurs de creditors. L'empresa manté la producció aturada des de principis d'any i, a dia d'avui, l'única via d'entrada de recursos ve per la venda de recanvis.