Les empreses de l´Ibex obtenen fins al setembre un benefici de 30.000 milions

Es tracta del millor exercici registrat per a un període comparable des de l'any 2010

14.11.2015 | 07:21
Bon moment per a l´Ibex 35.
Bon moment per a l´Ibex 35.

Les empreses que actualment composen el principal indicador de la borsa espanyola, l'IBEX 35, van aconseguir entre gener i setembre un benefici net conjunt proper als 30.000 milions d'euros, un 17,3% més que un any abans, en el seu millor exercici per a un període comparable des de 2010. No obstant això, aquests 28.361,51 milions encara estan lluny dels més de 38.000 milions obtinguts entre gener i setembre de 2010, o dels prop de 42.000 aconseguits el 2008, encara que en percentatge es tracta del millor registre dels últims cinc anys.
Els beneficis de les grans cotitzades espanyoles entre gener i setembre de 2015 sumen ja tres exercicis a l'alça, des de la patacada que van patir el 2012, quan es van reduir més del 50%. Llavors, la situació de l'economia espanyola era molt diferent, amb el Govern atrapat en la disjuntiva de demanar ajuda al Banc Central Europeu (BCE) i la desconfiança dels inversors cap al país en màxims.
La prima de risc, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany del mateix termini, marcava durant aquell estiu màxims històrics per sobre de 630 punts bàsics, davant els al voltant de 120 en els quals se situa ara.
I la Marca Espanya passava factura a les empreses espanyoles, que entre gener i setembre amb prou feines arribaven als 12.000 milions d'euros de benefici, amb l'accés al crèdit molt limitat i la taxa d'atur en màxims. Ara s'ha girat la truita i Espanya no deixa de rebre elogis per les reformes, que ja es noten en la reactivació dels fluxos de crèdit, el menor endeutament de famílies i empreses i el creixent interès d'inversors estrangers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema