L'economia de Japó va tornar a contreure's entre juliol i setembre, la qual cosa suposa la seva segona entrada en recessió en dos anys i eleva la pressió sobre l'Executiu que lidera Shinzo Abe per prendre mesures addicionals d'estímul.

El Producte Interior Brut (PIB) de Japó va retrocedir un 0,8 per cent en el tercer trimestre en comparació del mateix període de l'any anterior, llastrat sobretot per la caiguda de la inversió empresarial, segons les dades publicades avui per l'Executiu nipó.

La recuperació del consum domèstic i de les exportacions, dues dels pilars de la tercera economia mundial, no van poder compensar l'impacte de la desacceleració de Xina, que va portar a les empreses nipones a ser més conservadores en les seves inversions de capital corporatiu i a reduir els seus inventaris.

Es tracta de la segona contracció trimestral consecutiva del PIB després de la registrada entre abril i juny, del 0,7 per cent, per la qual cosa l'economia nipona ha tornat a caure en recessió tècnica.

El Govern va tractar de restar importància a les xifres en afirmar que l'economia tornarà a expandir-se en el quart trimestre, i de moment no va plantejar mesures addicionals per aconseguir un creixement sostingut.

El ministre d'Economia i Política Fiscal, Akira Amari, va assenyalar que Japó es troba en la via de la «recuperació moderada», encara que també va admetre que existeixen certes «debilitats», en declaracions als mitjans nipons.

En concret, Amari es va referir a l'«empitjorament de les economies exteriors» com a «factor de risc» per a Japó.