Gas Natural ha arribat aquest any a 21 municipis més de la demarcació de Girona. El 2015, l'expansió de la companyia a les comarques gironines s'ha centrat sobretot a l'Alt Empordà, on ha ampliat la seva xarxa a 17 noves localitats. Es tracta dels municipis d'Agullana, Boadella i les Escaules, Cabanes, el Far d'Empordà, Fortià, Llançà, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Ordis, Palau-Saverdera, Pont de Molins, Riumors, Roses, Sant Pere Pescador, Terrades, Vilabertran i Vila-Sacra. Les altres poblacions gironines on Gas Natural també ha fet arribar enguany el seu subministrament són la Cellera de Ter i Vilobí d'Onyar, la Tallada d'Empordà i Alp.

D'aquesta manera, la companyia ha augmentat la inversió prevista per al 2015 a la demarcació de Girona. Tot i que a principis d'any Gas Natural va anunciar que enguany destinaria més d'11 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa a les comarques gironines, al final la inversió de la companyia haurà superat els 13 milions d'euros. Concretament, Gas Natural tancarà el 2015 amb 166 quilòmetres més a la demarcació i amb 5.393 punts nous de subministrament.

Així, la companyia disposa de 2.775 quilòmetres de xarxa i 173.739 punts de subministrament a les comarques gironines, on es calcula que aquest any el consum de gas haurà estat de 4.226 GWh.

Pel que fa al 2016, el director de la Zona Est de Gas Natural Distribució, Avelino Arduengo, va avançar ahir que la companyia preveu ampliar la seva xarxa a una vintena de municipis més de Catalunya al llarg de l'any vinent. Gas Natural també vol aprofitar els punts de subministrament de propà canalitzat adquirits a Repsol per poder arribar a una trentena de localitats catalanes més el 2016.