La patronal gironina FOEG ha organitzat aquesta setmana una trobada-col·loqui amb l´ambaixador de la República del Kazakhstan a l´Estat espanyol, Bakyt Dyussenbayev, per fomentar la relació entre les empreses de les comarques gironines i aquest país. Una vintena d´empresaris han pogut conèixer de primera mà la realitat del Kazakhastan i les oportunitats que ofereix per als negocis, en el context d´unes trobades organitzades per la patronal, l´hotel AC Palau Bellavista de Girona i La Caixa.

La trobada ha servit per identificar les possibilitats que ofereix el país asiàtic tant pel que fa a les seves dimensions (és el novè país del món quant a dimensió) com pel que fa a la seva situació estratègica (es troba al cor d´Àsia i està pròxim a Rússia, Xina i la India). Amb una població de més de 17´5 milions de persones la seva economia depèn de les exportacions de petroli. A més, té abundants reserves de combustibles fòssils i altres minerals i metalls, com l´urani, el coure o el zinc.

En la seva intervenció l´ambaixador ha destacat que Kazakhstan el sisè país mundial en reserves de recursos naturals. També ha remarcat que en la darrera dècada el PIB del país es va multiplicar per vuit fins arribar als 188 milions de dòlars.

Interés pel sector agroalimentari

Kazakhstan està interessat en obrir vies de col·laboració amb diversos sectors de les comarques de Girona, en especial l´agroalimentari i en aquest sentit l´ambaixador ha destacat la innovació i l´experiència de les indústries d´aquest àmbit, dos aspectes que podrien brindar la possibilitat de negoci als empresaris de la demarcació que volguessin exportar els seus coneixements.