UGT veu el mandat del PP com el "més antisocial" de la democràcia

Considera que els cinc pressupostos de l'Estat han suposat "una retallada de la despesa social i pública"

25.11.2015 | 13:54

UGT va fer un informe de les lleis que més han perjudicat l'ocupació pública en una legislatura que va definir com "la més antisocial" de la història democràtica, amb "retallades, imposicions i supressió de drets". El sindicat considera que les cinc lleis de pressupostos generals de l'Estat han estat les més restrictives dels últims anys, ja que han estat "marcades per un comú denominador: la retallada de la despesa social i pública".
Així, va recordar que els empleats públics han sofert baixades salarials, han vist reduir-se la taxa de reposició d'efectius, amortitzar-se places i una jornada laboral mínima ampliada a 37,5 setmanals. Durant la legislatura, el Govern va modificar fins a deu ocasions l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) a través de normes diverses, la qual cosa "ha servit d'excusa" per aprovar el text refós.
Aquesta refundició, que inclou qüestions no compartides ni consensuades amb els sindicats, contribueix àdhuc més a desequilibrar els continguts originals del EBEP.
UGT va recordar que en aquesta legislatura es van aprovar nombroses lleis que han repercutit negativament sobre l'ocupació pública, com la Llei de mesures d'eficiència pressupostària en l'administració de justícia, la Llei de justícia universal, la Llei de taxes judicials o la Llei per a la millora de la qualitat educativa.
També, la Llei de reforma laboral, la Llei de revaloració de les pensions, la Llei de reforma de l'administració local, la Llei de racionalització del sector públic de l'Administració General de l'Estat i la Llei de mútues i col·laboradores de la Seguretat Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema