Un acord entre el Comitè d'Empresa i la patronal permetrà reduir en onze treballadors el nombre d'afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) aplicat en la companyia Nylstar, amb seu en la localitat selvatana de Blanes.

Els sindicats han sotmès a la votació dels empleats afectats l'última proposta de l'empresa, que ha estat aprovada per àmplia majoria.

Finalment, aquest ERO temporal afectarà a 34 treballadors i no als 45 que contemplava inicialment, la majoria de la secció de filatures, durant un màxim de dos anys.

Entre el col·lectiu afectat s'inclouen els empleats de 59 anys que reuneixen els requisits per jubilar-se als 61, als quals la direcció de Nylstar complementarà la prestació d'atur amb un percentatge que variarà en funció del seu sou.

Amb aquest expedient s'han pogut evitar els cinquanta acomiadaments, entre treballadors fixos i temporals, que l'empresa havia plantejat en un primer moment.

En el que no ha estat possible entendre's amb la direcció de l'empresa és en la decisió de modificar unilateralment els horaris de treball de les prop de 60 persones de la secció de filatures, que ha rebut el rebuig unànime dels afectats per la qual cosa els sindicats estudien impugnar-la judicialment.