La nova propietat de Gas Gas prepara una nova enduro per al 2017

El Grup Torrot es proposa recuperar el lideratge del mercat de trial i fabricarà 4.000 unitats anuals abans de tres anys i incorporarà pilots

27.11.2015 | 07:32
Ivan Contreras.
Ivan Contreras.

La nova propietat de Gas Gas no vol perdre temps en el rellançament de la marca i ja abans de poder entrar a la fàbrica s'ha posat a treballar en la comercialització de les motos de trial que començaran a fabricar-se a la planta de Salt a partir de l'any vinent. En una fira recent a Milà, fins i tot, diversos importadors internacionals ja han fet comandes.

De la mateixa manera, l'equip de Torrot s'ha posat en contacte amb els proveïdors perquè tan bon punt es posi en marxa la fàbrica gironina -es preveu que això podria ser durant el primer quadrimestre de l'any 2016- arribin els components necessaris per a l'assemblatge dels vehicles.

Aquesta posada a punt de la maquinària, aturada els darrers mesos, es farà en paral·lel al trasllat a Salt de la fàbrica que Torrot té a Mataró i on desenvolupa motor urbanes elèctriques. Per falta d'espai a les instal·lacions de la capital del Maresme, l'empresa mantindrà només el departament d'investigació i desenvolupament.

Pel que fa a les xifres de producció, el 2016 es preveu fer un total de 6.000 motos, de les quals 2.000 seran d'entorn trial, un miler més d'enduro i 3.000 del model MUVI de Torrot, un escúter elèctric connectat en tot moment a internet i amb una autonomia de bateria de més de 100 quilòmetres.

En l'horitzó del 2018, Torrot es planteja per a Gas Gas assolir les 4.000 motos de trial, amb el que es convertiria en líder del mercat en aquest sector; 6.000 motos d'enduro i 5.000 de MUVI. En el cas de la d'enduro, però, abans caldrà fer un replantejament del model, ja que l'actual no convenç als propietaris de la marca

«La moto de trial està preparada per industrialitzar i vendre i ja tenim comandes reals, però la d'enduro necessita millores perquè no tenia èxit al mercat», va explicar el director general de Torrot, Ivan Contreras. En aquest sentit, el 2016 hi haurà «tot un equip de treball per treure el 2017 una moto d'enduro competitiva».

En relació als nous models de futur, l'enduro serà el primer, però no l'únic. A llarg termini, la direcció de Torrot preveu combinar en un únic vehicle el millor de les dues marques. «Gas Gas té una gran potencia internacional i la volem aprofitar per treure una moto 'offroad' elèctrica de referència, que serà marca Gas Gas, però desenvolupada amb tecnologia de Torrot».

També estan en cartera una nova bicicleta elèctrica de la marca Torrot, així com una evolució de la nova MUVI, feta «amb fibra de carboni per reduir pes i allargar l'autonomia».

Una important inversió

Pel que fa a la inversió anunciada i compromesa per reflotar Gas Gas -13 milions d'euros en tres anys-, Contreras ha detallat que es destinarà a tres grans partides. Una petita partida servirà per millorar el software, els controls de producció i garantir així una «producció industrial de qualitat».

Un segon paquet serà diner circulant que Torrot farà servir per poder fer front a la compra de components necessaris per a la fabricació de les motos, mentre que una tercera partida serà la destinada a la competició de trial i a la incorporació de pilots professionals. «Gas Gas és un referent en la competició i mantenir el nivell ha de revertir en el mercat», apunta Contreras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema