Les petites empreses critiquen el nou sistema de baixes mèdiques laborals

01.12.2015 | 07:17

Pimec ha volgut mostrar el seu malestar davant la "falta de flexibilitat" que la Seguretat Social posa de manifest amb el canvi en el reglament d'afiliació i altes, pel qual obliga a comunicar les baixes i variacions laborals en un termini màxim de tres dies naturals. La patronal de la petita i mitjana empresa alerta que la nova mesura implica "una excessiva rigidesa" que pot generar "seriosos" problemes a les empreses, segons apunta, en cas que es donin tres dies festius seguits.
Des d'avui, les baixes laborals emeses passaran a regir-se per la subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques, una de les conseqüències de l'entrada en vigor del decret del ministeri de la Seguretat Social que canvia els processos de les incapacitats temporals.
Per exemple, el metge haurà de fer una valoració estimada de la baixa, usant de referència una taula orientativa, tenint en compte el diagnòstic, la feina, l'edat i la limitació.
També s'estableixen 4 tipus de baixa en funció de la durada prevista (hi ha baixes de durada molt curta, de menys de 5 dies naturals, una baixa curta, d'entre 5 i 30 dies naturals, mitjana, d'entre 31 dies i 60 naturals i llarga de més de 61 dies) i desapareixen els comunicats setmanals de baixa que podran ser més espaiats però requeriran una visita mèdica per allargar-se i el mateix facultatiu programarà la data màxima de la propera visita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema