El nombre de cotxes venuts el novembre en els concessionaris de Girona s'ha situat en 1.446 unitats, un increment del 27,3% en relació amb el mateix mes de l'any passat i suposa registrar el millor mes de novembre en vendes des de l'inici de la crisi, l'any 2008, segons la sèrie de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). L'increment de vendes registrat a Girona supera les mitjanes de Catalunya (19%) i l'Estat (25%).

Les vendes agregades els onze primers mesos de l'any a les comarques gironines s'han situat en 13.863 cotxes, amb un augment del 27,4% en relació amb el mateix període de l'any passat.

En el mercat espanyol, les vendes acumulades els onze primers mesos de l'any s'enfilen fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys i una xifra de vendes que supera en un 20,9% les vendes dels primers onze mesos de l'any passat.

Anfac destaca que amb aquest acumulat fins el mes de novembre se superarà l'objectiu que hi havia marcat d'arribar a un milió de vendes de vehicles turismes en el mercat espanyol en tancar l'exercici del 2015.

La patronal dels fabricants d'automòbils amb plantes de producció a l'Estat espanyol, destaca que el recent anunci del govern espanyol d'allargar fins al 2016 el romanent del Pla Pive-8 "donarà un impuls al mercat de turismes en la primera part de l'any i ajudarà a mantenir l'activitat en el sector".

Des de principi d'any, Volkswagen es manté com a marca líder en vendes a l'Estat (81.228 automòbils matriculats), però el frau de les emissions dels seus motors li ha passat factura en els darrers dos mesos.

Tot i que segueix creixent en termes interanuals, tant a l'octubre com al novembre la marca alemanya ha deixat de ser líder en vendes. En el darrer mes, ha caigut fins al tercer esglaó del rànquing estatal per darrere d'Opel i Peugeot.