El Govern haurà de disposar de 7.750 milions d'euros amb càrrec al Fons de Reserva de la Seguretat Social per fer front als pagaments de pensions ordinaris de desembre i a la paga extra de Nadal, que ascendiran a 15.387 milions d'euros.

Ho va explicar ahir el secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, qui va recordar que molts dels pensionistes ja tenen les pagues en les seves nòmines a causa que les entitats bancàries anticipen aquests ingressos.

En un comunicat, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social va explicar que a l'abonament de la mensualitat ordinària i l'extraordinària de pensions, cal sumar el pagament a l'Agència Tributària per la liquidació de l'IRPF.

A més, Ocupació va detallar que la quantitat que el Govern treu del Fons de Reserva és un 3,2% menor de la utilitzada l'1 de desembre de 2014, quan es van retirar 8.000 milions d'euros.

També va dir que després d'aquesta operació el valor del Fons de Reserva a preu d'adquisició aconsegueix els 34.221 milions d'euros (3,29 % del PIB), mentre que a valor de mercat ascendeix a 36.928 milions d'euros (3,55 % del PIB).

Ocupació ha recordat que des que el Fons de Reserva es va crear fins a l'1 de desembre d'aquest any ha generat rendiments nets que ascendeixen a 26.085 milions d'euros, dels quals 3.983 milions d'euros corresponen al propi exercici 2015.