El món canvia a un ritme vertiginós. La competència creix i la tecnologia avança. És en aquest context on les empreses han de trobar estratègies innovadores per reinventar-se i transformar-se. I això és el que debatran el pròxim 14 de desembre un nombrós grup de directius, empresaris i joves estudiants en el marc de la V Jornada Empresa i Coneixement a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. La trobada, organitzada per l'Associació Espanyola de Directius (AED) i Tribuna de Girona, convertirà la ciutat en el centre del debat empresarial i econòmic.

La jornada porta per títol "Reinventa't. Innova per competir" i es dirigeix als empresaris que ja han emprès el camí de la innovació i als que encara no ho han fet, ja que el més probable és que aviat hauran d'afrontar el repte.

El debat seguirà el fil d'una quinzena de ponències amb directius i experts de llarga trajectòria. Entre altres, destacaran les intervencions del director de Flickr, vicepresident de Producte de Yahoo (2013-2015) i alt directiu de Google durant 8 anys, Bernardo Hernández. També el director general comercial i màrqueting de Correos, David Muntañola; l'assessor jurídic de Wikimedia Foundation i membre del consell d'administració d'eBay durant 8 anys, Geoff Brigham; el director de comunicació i relacions institucionals de Samsung Iberia, Francisco Hortigüela; o el fundador d'Infonomia i un dels experts internacionals destacats en tecnologia i innovació, Alfons Cornella.

La sala de premsa de la Diputació de Girona va acollir ahir la presentació d'aquesta jornada anual. El president de l'AED, Pau Herrera, va ser l'encarregat de presentar el programa explicant, primer, perquè la cita té lloc a Girona. "L'economia gironina és la que més creix de Catalunya en l'àmbit empresarial", va argumentar. Amb tot, "les empreses han de seguir millorant la seva capacitat de competir" i "han de ser capaces no només de canviar, sinó també de transformar-se". Així, a parer d'Herrera, cal desenvolupar "noves habilitats per prendre noves decisions, encara que ens equivoquem", ja que "els canvis cada vegada són més forts", va dir.

Per Herrera, la jornada serveix per "compartir experiències", de manera que "els uns i els altres puguem aprendre tant dels encerts com dels errors", va sentenciar.

Per la seva part, el president de la Diputació, Pere Vila, va subratllar que la cita "és el marc idoni per crear sinergies de treball i compartir coneixements a partir d'experiències pròpies" i és una "molt bona oportunitat per a tots aquells que encara no han iniciat aquest procés de transformació", "en especial per als nous emprenedors, que podran acumular experiències per desenvolupar el concepte d'empresa que volen projectar".

Segons el president de la Diputació, cal "posar en valor el coneixement" i que la gent surti "amb noves aptituds i sigui per a ells un punt d'inflexió", va dir recordant que la jornada situarà Girona "en l'epicentre de món empresarial".

"És el moment"

El darrer en intervenir durant la presentació de la jornada va ser el president de Tribuna de Girona i director territorial a Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana. Va posar l'entitat com a exemple de transformació, explicant els milions d'operacions al dia que efectuen els clients a través del mòbil. "La innovació és la via per avançar-se els canvis i afrontar el futur amb èxit", va assegurar. A més, Masana es va mostrar convençut que "és el moment" de "reinventar-se, de repensar-ho tot, de tenir iniciativa i ser valent".

La jornada apostarà un any més per una presència activa a Internet amb retransmissions en temps real i la utilització de xarxes socials i compta amb el suport de la Diputació, CaixaBank i KPMG, entre altres empreses i institucions.