La cadena hotelera gironina Med Playa s'expandeix. El grup va anunciar ahir l'adquisició dels hotels de quatre estrelles Flamingo Oasis, de Benidorm, i Bella Vista, de Sinemorets, a la costa del mar Negre (Bulgària), dels quals tenia una participació accionarial del 25%. Amb aquesta operació, que es va tancar a mitjans de novembre, Med Playa gestiona actualment setze hotels, que sumen un total de 8.088 places i 3.929 habitacions.

Els hotels Flamingo Oasis i Bella Vista són propietat de la companyia SafeHarbour One SL, que estava formada per TUI Travel plc. (tenia el 50% de participacions), Órbita Solar SL (tenia el 25%) i Med Playa, a través de la seva societat Excel Investments SA (tenia el 25%). Fins ara la cadena hotelera gironina ja gestionava aquests establiments, en virtut d´un acord amb el màxim accionista de la companyia.

El director general del grup, Agustí Codina, explica que "TUI, considerat el principal grup turístic europeu, està fent un canvi d´estratègia i aposta per la venda en exclusivitat de producte diferenciat, de manera que ni el Flamingo Oasis ni el Bella Vista no li encaixaven en aquesta nova estratègia". Així Med Playa ha comprat el 50% de les participacions a TUI i el 25% a l´altre soci -Órbita Solar SL-, i s´ha convertit en propietari únic d´aquests dos establiments.

L´hotel Flamingo Oasis, a la Costa Blanca, compta amb 398 habitacions. En aquesta zona de la província d´Alacant, la preferida pels turistes britànics, Med Playa hi té tres establiments més: hotel Regente, hotel Riudor i hotel Río Park. L´hotel Bella Vista, amb 212 habitacions, està situat a Sinemorets, al sud de la costa búlgara, molt a prop de la frontera amb Turquia. Es tracta d´una zona molt poc construïda, amb un clima molt semblant al mediterrani a l´estiu, i en què els turistes principals són polonesos, nòrdics i búlgars.

Amb aquesta operació, Med Playa, administra en l´actualitat tretze hotels propis formant la Cadena Hotelera Med Playa, i també sota la marca Med Playa explota en gestió l´hotel Balmoral (Benalmádena, Màlaga), del qual és accionista minoritari i, en arrendament, els hotels Piràmide Salou (Salou, Tarragona) i Villasol (Benalmádena, Màlaga).

Med Playa és una cadena hotelera amb seu a Girona, que està especialitzada en la gestió d´establiments turístics situats a la costa.

Fundada l´any 1967 a la Costa Brava, la seva expansió es va iniciar per Benidorm i va continuar per la Costa del Sol, Salou i el Maresme amb la compra de diversos hotels ja construïts, entre ells l´històric hotel Pez Espada de Torremolinos (Màlaga).