Tensió i discrepàncies entre CCOO i UGT, que es troben dins del comitè d'empresa de la companyia Nylstar de Blanes, a la comarca de la Selva. El motiu del xoc de posicions es troba en les accions reivindicatives que els mateixos treballadors van acordar en assemblea el passat novembre davant la modificació de les condicions de treball i dels horaris de la secció de filatures de la firma. En aquest sentit, UGT es va sumar a la decisió dels treballadors de fer dos dies de vaga i una manifestació per expressar el seu rebuig a aquesta mesura.

Segons UGT, l'altre sindicat CCOO -majoritari dins del comitè d'empresa- s'ha fet endarrere i ara no hi dóna suport. "Diuen que han utilitzat un mecanisme de consulta que desconeixem. Hem de reunir-nos, valorar la situació i veure què podem fer", va explicar el secretari general de la Federació d'Indústria d'UGT de les comarques gironines, Gabriel Tejada.

"És una notícia d'última hora. Ens hem quedat una mica descol·locats, ho hem de valorar i veure què fem", va explicar Tejada. En principi, tota la problemàtica es remunta a l'assemblea que van mantenir els treballadors el passat 19 de novembre en la qual van acordar tirar endavant dos dies de vaga i una manifestació en protesta per les modificacions de les condicions de treball i dels horaris de prop de seixanta persones de la secció de filatures de l'empresa.

La companyia Nylstar de Blanes és una empresa dedicada a la producció de fil de niló per a la indústria tèxtil i del calçat. El passat dijous 5 de novembre la firma va presentar el segon Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per enviar a l'atur durant dos anys 45 dels seus 284 treballadors.

El primer ERO es remunta al 2010 quan l'empresa va enviar el 75% de la plantilla a l'atur durant un mes després de superar un concurs de creditors. En aquesta segona ocasió, la companyia ha justificat aquesta decisió al·legant pèrdues i una caiguda de la demanda.