Carrers plens de gom a gom a Girona el primer diumenge d'obertura dels comerços. El pano?rama d'ahir va ser favorable per a la majoria de botigues, ja siguin grans cadenes, el petit comerç o bé els centres comercials. Coincidint amb el pont, moltes persones van aprofitar per començar a posar-se al dia amb les compres de Nadal en un dels mesos més intensos per als botiguers.

Les grans cadenes són les que menys moviment van notar en comparació amb altres dies, així ho confirmava Christian Pérez, encarregat de la botiga de roba Tezenis. "Avui hem obert una mica més tard la botiga, en lloc de les 10 ho hem fet a les 11. Segurament no serà com un dissabte però sí que hi ha moviment". L'encarregada de l'Springfield, Eva Ferres, va quedar gratament sorpresa. "M'ho imaginava molt pitjor, el trànsit d'avui és bo en comparació amb altres diu?menges, a més l'any passat no vam obrir, per tant, perfecte".

En el cas dels centres comercials, l'Espai Gironès va superar els 40.000 visitants. El seu gerent, Pau Jordà, ho valora positivament: "Estem tot just al segon dia del pont i els números han estat molt bons. Dinamisme al matí i a la tarda amb gent que ja busca coses per Nadal com joguines o roba".

El petit comerç també va quedar satisfet i va cobrir les expectatives. Malgrat el temor que molts gironins marxessin pel pont, per equilibrar la balança van venir força visitants a Girona. "Estem contents de poder obrir avui. Sí que això que la gent compri més o menys va a dies, però jo la crisi no la veig", va assegurar la Patricia, treballadora de la botiga Vestto. Segons d'altres, el motiu principal de la bona afluència va ser indiscutiblement la proximitat de les festes nadalenques. "Durant tot el mes es va repartint el volum de compres. Estem a la primera setmana i ja hem venut més d'un vestit de cap ?d'any", explicava la Mireia de la botiga Nua't del Barri Vell.

La ressaca del Black Friday

Alguns dels comerciants van remarcar ahir que un dels motius pels quals molta gent no va decidir comprar en gran quantitat és perquè ja ho havien fet la setmana anterior en el marc del Black Friday, un cap de setmana "a l'americana" en què practicament totes les botigues oferien reduccions considerables en el preu. "Encara que vagi molt seguit amb el primer cap de setmana d'obertura el diumenge, es va aprofitar molt. L'únic que canvia és que el client en lloc de venir ara vindra en dues setmanes, o ja de cara a rebaixes" segons Jenny Fradejas, encarregada del Promod.

Diverses famílies van aprofitar la jornada d'ahir per realitzar tot tipus de compres. En Jordi i la Maria en són un exemple. "Vam trucar a l'Oficina de Turisme per saber si les botigues obririen o no i ens ha anat súper bé que ho fessin. Durant la setmana treballem i només podem anar-hi junts durant el cap de setmana. S'hauria de poder anar a comprar sempre diumenge". Els pròxims dies exclusius d'obertura seran el 8, 13, 20 i 27 de desembre i també els dies 4 i 10 de gener, el darrer coincidint ja de ple amb el període de rebaixes.