El barril de petroli cau per sota dels 42 euros per primer cop en sis anys

La falta d'acord dels països de l'OPEP i l'excés d'oferta en el mercat pressionen els preus a la baixa

08.12.2015 | 00:00

El barril de cru Brent, de referència a Europa, va cotitzar ahir per sota dels 42 dòlars al mercat de futurs de Londres per primera vegada en més de sis anys, davant la falta d'acord sobre producció en l'OPEP.
El petroli Brent per a lliurament al gener va arribar a pagar-se a 41,77 dòlars en l'International Exchange Futures poc després de les dues del migdia si bé posteriorment va pujar lleugerament fins a 41,87 dòlars, un 2,86 % menys que al final de la sessió anterior.
El mercat continua reaccionant al fracàs de la reunió del passat divendres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), que va acabar sense acord entre els seus membres sobre les quotes de producció.
Això significa en principi que la quota oficial de bombament de dotze productors (tots menys Indonèsia, que acaba de tornar a l'organització després de sis anys d'absència) es manté en 30 milions de barrils diaris.
No obstant això, segons dades de la pròpia OPEP, al setembre passat el càrtel va produir 31,57 milions de barrils al dia, una xifra més elevada que contribueix a saturar el mercat internacional de petroli, la qual cosa provoca el descens dels preus.
També influeix en la caiguda la imatge projectada per l'OPEP d'una organització dividida, la qual cosa suggereix inestabilitat i debilitat als inversors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Associació de Tècnics d´Informàtica celebra 50 anys

Organitzarà un cicle de conferències sobre temes d'actualitat en l´àmbit TIC

Els iogurts de La Fageda arriben al cor de París de la mà de Nostrum

Els iogurts de La Fageda arriben al cor de París de la mà de Nostrum

El pla d'expansió de la cadena de menjar ràpid duu els làctics garrotxins a tocar del Pont Neuf...

Simon llança una nova gamma d´interruptors connectables a internet

Amb la sèrie Simon 100, la marca centenària fundada a Olot aposta per la Internet de les Coses per...

Enllaços recomanats: Premis cinema