El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, va respondre ahir a les afirmacions de Josep González, president de Pimec, en relació amb la incompatibilitat de defensar els interessos de les pimes conjuntament amb les grans empreses. Gay de Montellà va assegurar que li sembla «insòlit» pensar que els programes que defensen els interessos de les grans empreses siguin diferents a les pimes. Gay de Montellà va insistir que tot i la renúncia de Pimec a seguir en el procés d'integració de les dues patronals, Foment «sempre ha estat oberta» a les fusions i, per tant, manté les portes obertes per seguir amb el diàleg.

Gay de Montellà va ser crític amb el president de Pimec en relació amb un mandat de més de dotze anys que en el cas de Foment està limitat a dos mandats amb un total de vuit anys. Mandats de 12 anys «és massa temps» i la prova és que la mitjana de mandats en la història de Foment han estat de tres anys. «No té sentit dedicar-li una vida gratuïta» al davant d'una patronal a no ser que «aconsegueixis uns altres aspectes» que no tenen res a veure en la defensa dels interessos del teixit empresarial que representes, va afirmar.

En relació amb la possible incompatibilitat dels interessos de les grans empreses i de les pimes, Gay de Montellà va afegir que era «insòlit» pensar en aquesta contradicció perquè «necessitem que les pimes siguin mes grans i pensar que el món de la gran empresa és diferent o enèmic de les pimes és un absurd». En aquest sentit, el president de Foment va reiterar que «el món és dels grans i no dels petits i hem de pensar en gran», va defensar Gay de Montellà. Finalment, el president de Foment va voler sentenciar que «tot el que sigui sumar i sumar ens va bé i estem encants de fer-ho».