Els preus van pujar a Girona de tres dècimes al novembre en relació amb l'octubre, però mantenen la inflació anual en xifres negatives: -0,3 per cent, cinc dècimes més alta que la registrada a l'octubre, segons l'Institut d'Estadística. Les raons que expliquen aquest comportament al novembre han estat els preus de les gasolines, que s'han estabilitzat per contra de la baixada de l'any passat, i l'augment de la factura elèctrica davant el descens del novembre del 2014. Amb aquesta taxa de l'IPC anual en negatiu, Girona acumula 16 mesos seguits, des de l'agost del 2014, amb inflació negativa o amb una taxa del 0%.

En el conjunt de Catalunya els preus van pujar 3 dècimes al novembre i l'IPC interanual se situa en el 0%, tres dècimes per sobre la que es registra en el conjunt de l'Estat (-0,3%).

La patronal Pimec Girona va explicar que, «d'acord amb el signe positiu dels grups de productes no dependents dels carburants i a l'evolució durant aquest any dels productes derivats del petroli, es preveu un canvi de tendència de cara al 2016, tot i que caldrà seguir atents als béns amb preus més volàtils».

Tot i això, i tenint en compte el context econòmic i dels preus, des de la patronal gironina llancen una advertència a les administracions: «no s'entendrien increments en els preus regulats, especialment en aquells casos en què els costos depenen més directament dels productes energètics».