La UGT de les comarques gironines ja té nou secretari general. No hi va haver sorpreses i el comitè intercomarcal es va decantar ahir obertament pel candidat de consens que va proposar el sindicat, Xavier Casas. Dels 58 delegats que van votar, 56 van recolzar Casas, que arriba a la secretaria gironina després de dedicar-se a la branca d'administració pública de la UGT.

Com a prioritats, Casas s'ha fixat trepitjar territori per «conèixer tots i cadascun» dels delegats del sindicat i revertir la situació «aberrant» d'atur i «contractes escombraria» a la demarcació. «M'agradaria fer que Girona fos la punta de llança per a la sortida d'aquest túnel que és la crisi», va dir.

Xavier Casas substitueix en el càrrec Dolors Bassa, fins ara secretària general a les comarques gironines, i que va plegar després de ser escollida diputada per Junts pel Sí (JxSí).

Pel què fa a la línia que seguirà, Casas va dir que encara és aviat per especificar si serà continuista o no. Sí que va precisar, però, que «tot és millorable» i que la seva voluntat passa perquè la UGT «continuï essent forta i el primer sindicat de les comarques gironines».

Al comitè intersindical que va escollir Casas hi va assistir també el secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez. De Casas, Álvarez en va destacar la seva «experiència» en la lluita sindical (ha estat a la federació de serveis públics del sindicat i també ha portat conflictes amb presons). «Amb ell obrim una nova etapa que ha d'estar presidida també per la bona gestió», va subratllar.

Candidat a la UGT estatal

D'altra banda Álvarez va dir que si el seu nom sona per succeir Cándido Méndez al capdavant de la Confederació això «demostra que a Catalunya no tot està perdut». Álvarez, que s'ha mostrat obertament a favor de la consulta i del dret a decidir, diu que el fet que aparegui a les travesses «l'honora» i el porta a pensar «que hi ha coses que es poden redreçar».

L'actual líder de la UGT a Catalunya també assegura que, més que aquell qui encapçali la llista, allò important són «els anhels de canvi» que es viuen dins el sindicat. «No és tant qui acabi essent el secretari general, sinó si som capaços d'enllestir un equip que tiri endavant canvis que caldria haver fet fa anys», va precisar. El relleu de Cándido Méndez al capdavant de la UGT es farà efectiu durant el 42è congrés del sindicat, que se celebrarà entre el 9 i el 12 de març de l'any vinent.