Els preus dels peatges de les autopistes titularitat de l'estat espanyol, a Catalunya l'AP-7 i l'AP-2, s'abaixaran un 0,6% de mitjana a partir de l'1 de gener, segons han confirmat fonts del ministeri de Foment. Per la seva part, els preus de les autopistes de titularitat de la Generalitat quedaran congelats com ha passat aquest 2015, van explicar fonts del Govern.

En el cas de les autopistes estatals, la reducció només s'aplicarà en trams de cinc cèntims. Així, tindrà repercussió o no en funció del preu final per cada trajecte recorregut a l'autopista, de manera que a efectes pràctics en alguns casos el preu quedarà congelat.

En cas que l'aplicació d'aquest 0,6% suposi un descompte de menys de 2,5 cèntims, el preu no variarà; mentre que si la rebaixa resultant és de 2,5 cèntims o més, el preu es reduirà en 5 cèntims.

La rebaixa de les autopistes estatals es deu al fet que els preus estan vinculats a l'IPC interanual del novembre.

Respecte a les autopistes de la Generalitat, la congelació de peatges afecta en la pràctica la C-32, la C-33 i la C-16, així com els túnels de Vallvidrera i del Cadí.

Des del govern català, explicquen que, atès que l'IPC no ha crescut aquest any, s'ha decidit mantenir la mateixa tarifa base que el 2015.

De fet, encara que els preus van augmentar un 0,3 % a Catalunya en el mes de novembre respecte del mes anterior, no van experimentar cap variació en termes interanuals, és a dir, en comparació al mateix mes de l'any passat.

D'altra banda, la Generalitat aplicarà a partir del 4 de gener descomptes en els peatges en el tram comprès entre Terrassa i Manresa de la C-16 i en la mateixa carretera en el tram entre Terrassa i Sant Cugat del Vallès.