Els administradors consideren que el cas Abengoa posa en evidència la reforma concursal

28.12.2015 | 07:07

L'Associació Professional d'Administradors Concursals a Espanya creu que el cas Abengoa, en preconcurs de creditors, pot posar de manifest les incoherències de les últimes reformes legislatives en matèria concursal. Així ho indica el vocal de la Junta Directiva de l'entitat, Áticus Ocaña, que explica que els límits a la retribució de l'administrador concursal que es van establir amb l'última reforma de la llei concursal han quedat en evidència davant la magnitud d'una eventual insolvència de la firma andalusa.
La reforma va fixar que els honoraris de l'Administració Concursal no podrien superar en cap cas la menor de dues quantitats: 1,5 milions d'euros (ampliable fins als 2,25 milions) o el 4% de la massa activa. "Tenint en compte que la mida d'un eventual concurs d'Abengoa, el temps, la responsabilitat, així com els enormes recursos tècnics i humans que caldria dedicar-li a la gestió fa que calgui estudiar molt bé la seva possible rendibilitat", apunta l'economista. "El simple fet que calgui estar qüestionant si el concurs més gran de la història d'Espanya pugui o no ser rendible per al seu Administrador Concursal ja hauria de indicar-nos que alguna cosa falla", afegeix.
A més, Ocaña assenyala com una incongruència el fet que en aquests mesos de preconcurs empresa i banca creditora hagin contractat i pagat a les firmes que han considerat per avaluar la situació i buscar solucions, i que això no es pugui fer per abordar el procés de concurs. "S'obstaculitza la professionalització de la professió, els despatxos tenen aquesta activitat com alguna cosa residual", critica Ocaña, que subratlla que per comptar amb un sector especialitzat i competent en insolvències cal fer que aquests processos siguin rendibles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema