Els dos exdirectius d´Abengoa avalen les seves fiances amb unes pòlisses d´assegurances

29.12.2015 | 07:16

L'expresident d'Abengoa Felipe Benjumea i l'exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega han aportat dues pòlisses d'assegurances cada un per avalar les fiances d'11,5 milions i 4,5 milions d'euros, respectivament, que els havia fixat l'Audiència Nacional. A més, Benjumea ha demanat a la jutge que aclareixi si d'aquesta quantitat, que es correspon amb la indemnització cobrada després d'abandonar l'empresa, s'han de restar les corresponents retencions fiscals.
En un escrit, datat el passat 23 de desembre i que han facilitat a EFE fonts jurídiques relacionades amb el cas, se sol·licita un aclariment que té a veure amb un tema fiscal: en l'escrit es recorda que qualsevol indemnització rebuda està subjecta a retenció fiscal a través de l'IRPF i que pot arribar a ser del 45% de l'import brut cobrat. Davant d'això, es qüestiona si s'ha de refermar la quantitat que correspongui «una vegada deduïdes les quantitats retingudes a compte de l'IRPF i que no han percebut».
Segons fonts jurídiques, els dos exalts càrrecs d'Abengoa han presentat dues pòlisses d'assegurança cadascun de companyies diferents per cobrir les fiances exigides. La jutge comunicarà les peticions a la Fiscalia perquè informi si amb això es dóna per satisfeta la fiança.
El 18 de desembre l'Audiència va admetre a tràmit la querella presentada per dos bonistes contra els exdirectius. La jutge creu que van poder incórrer en un delicte d'administració deslleial i, en el cas de Sánchez Ortega, un altre d'informació privilegiada després del seu fitxatge pel fons Blackrock.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

«La meva finca està plena de senglars. Qui s´ha d´encarregar d´eliminar-los?»

Els advocats de Prat Sàbat responen, com cada setmana, els dubtes legals dels nostres lectors....

L´hivern de 2008, el pitjor de la sèrie

Quan s’analitza la sèrie completa, es detecta l’esclat de la crisi...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

La campanya de Nadal generarà a la província més de 5.700 contractes

Hostaleria, comerç i logística són els sectors que crearan més ocupació, que a la demarcació serà...

Enllaços recomanats: Premis cinema