L'expresident d'Abengoa Felipe Benjumea i l'exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega han aportat dues pòlisses d'assegurances cada un per avalar les fiances d'11,5 milions i 4,5 milions d'euros, respectivament, que els havia fixat l'Audiència Nacional. A més, Benjumea ha demanat a la jutge que aclareixi si d'aquesta quantitat, que es correspon amb la indemnització cobrada després d'abandonar l'empresa, s'han de restar les corresponents retencions fiscals.

En un escrit, datat el passat 23 de desembre i que han facilitat a EFE fonts jurídiques relacionades amb el cas, se sol·licita un aclariment que té a veure amb un tema fiscal: en l'escrit es recorda que qualsevol indemnització rebuda està subjecta a retenció fiscal a través de l'IRPF i que pot arribar a ser del 45% de l'import brut cobrat. Davant d'això, es qüestiona si s'ha de refermar la quantitat que correspongui «una vegada deduïdes les quantitats retingudes a compte de l'IRPF i que no han percebut».

Segons fonts jurídiques, els dos exalts càrrecs d'Abengoa han presentat dues pòlisses d'assegurança cadascun de companyies diferents per cobrir les fiances exigides. La jutge comunicarà les peticions a la Fiscalia perquè informi si amb això es dóna per satisfeta la fiança.

El 18 de desembre l'Audiència va admetre a tràmit la querella presentada per dos bonistes contra els exdirectius. La jutge creu que van poder incórrer en un delicte d'administració deslleial i, en el cas de Sánchez Ortega, un altre d'informació privilegiada després del seu fitxatge pel fons Blackrock.