Goldman Sachs avisa que la «incertesa política» afecta l'economia espanyola

14.01.2016 | 07:18

El banc nord-americà Goldman Sachs ha alertat que la incertesa política provocada per resultat electoral del 20-D, que ha convertit en empresa difícil la formació d'un nou Govern, afectarà la confiança d'empreses i consumidors i, per tant, les perspectives econòmiques del país.
En un informe que analitza la realitat econòmica europea, Goldman Sachs enumera les «vulnerabilitats» del context polític en diversos països i, en el cas espanyol, assegura que tot apunta que el 2016 serà «un punt mort» sota aquesta perspectiva. A banda de la complicada aritmètica parlamentària, l'entitat apunta també a la qüestió de si ha de celebrar-se o no un referèndum sobre la independència de Catalunya.

La situació a Catalunya
Però això no és tot: la situació, diuen des de Goldman Sachs, «és encara més complicada per les dificultats per formar un nou govern a Catalunya després de les eleccions regionals de setembre».
En l'informe, el banc inversor analitza també la incidència de la crisi dels refugiats sirians a Alemanya, que ha fet caure la confiança en la cancellera Merkel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema