La reducció dels guanys de Wall Street, la caiguda del preu del petroli i la inestabilitat de l'economia xinesa van estar a punt de malmetre la pujada de la borsa espanyola, que va avançar un 0,33 per cent i va recuperar el nivell de 8.900 punts. Amb la prima de risc en 130 punts bàsics (dilluns va acabar en 126), el principal indicador del mercat nacional, l'IBEX 35, va guanyar 29,3 punts, un 0,33 per cent, fins a 8.915,4 punts. En aquest any ha reduït les seves pèrdues al 6,59 per cent.

A Europa, amb l'euro a 1,083 dòlars, va destacar l'alça del 1,63 per cent de Frankfurt i del 1,53 per cent de París, gràcies al sector de l'exportació per la caiguda de l'euro i a les automobilístiques, que van presentar bons resultats, mentre que l'índex Euro Stoxx 50 va pujar el 1,23 per cent; Milà el 1,08 per cent i Londres el 0,98 per cent.

La sessió de la borsa espanyola va estar molt condicionada per les batzegades del preu del petroli. L'aproximació de la seva cotització als 30,5 dòlars abans del tancament desinflava els guanys del parquet novaiorquès i minvava el resultat dels parquets europeus, especialment l'espanyol, que s'havia beneficiat durant la sessió del repunt de la majoria de la banca i dels grans valors.

El preu del cru, que continua en cotes d'abril de 2004, influïa en què la borsa espanyola obrís amb una baixada propera al 0,75 per cent i que s'aproximés a 8.800 punts. Els resultats d'Alcoa, que el 2015 va perdre 121 milions de dòlars, segons va anunciar dilluns, perjudicava les empreses del sector de matèries primeres.

Però el mercat comptava amb el suport de Wall Street, que el dia abans havia guanyat el 0,3 per cent, igual que els mercats xinesos al matí, així com amb la depreciació de l'euro, que queia d'1,9 a 1,084 dòlars en la negociació matinal i amb el repunt del Brent.

El mercat estatal va superar poc després del migdia la cota de 9.000 punts, perduda divendres passat, gràcies al bon comportament dels futurs sobre els índexs nord-americans i al repunt del cru per les notícies que parlaven d'una reunió extraordinària de l'OPEP per restringir la producció.

Les compres es van incrementar per la depreciació de l'euro, que ajudava el sector exportador (les automobilístiques també pujaven per bones dades de Peugeot i BMW) i l'avanç proper a l'1 per cent dels futurs sobre índexs borsaris nord-americans. Al final de la sessió es van desinflar Wall Street i el petroli i la borsa espanyola no va aconseguir mantenir els 9.000 punts.