El Patronat de Turisme Costa Brava Girona treballarà els pròxims mesos per captar els milions de turistes russos que aquest any no podran viatjar a Turquia per prohibició expressa del seu govern. Aquesta actuació del Patronat s'ha donat a conèixer aquesta tarda durant la presentació del balanç del 2015 i del seu pla d'accions per al 2016.

El govern rus ha prohibit als tour operadors del país, com ja va fer anteriorment amb altres mercats, que puguin treballar el mercat turc, que comptava amb un volum d'uns 4 milions i mig de turistes procedents d'aquest país. Davant aquesta situació, el director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramón Ramos, ha apuntat: "hem de ser capaços, sobretot fins al 30 d'abril, de fer tota la promoció que puguem amb els tour operadors russos amb la finalitat de captar molts d'aquests turistes que en un moment o un altre decidiran on van de vacances". Ramos ha insistit que s'haurà de "treballar bé", tenint en compte que altres competidors també intentaran atreure aquest públic potencial.

El 2013, Catalunya va rebre la visita de prop d'un milió i mig de turistes russos, des d'aleshores, a causa de la inestabilitat política i econòmica del país, i a altres factors externs i incontrolables, el nombre de turistes russos ha caigut en picat, fins a un 30 % l'any passat. Aquest any, en espera de les presentació de les xifres oficials, es calcula que hauran visitat Catalunya entre 600.000 i 700.000 turistes russos. Això no obstant, Ramos s'ha mostrat convençut de "poder recuperar un nombre important del mercat de Rússia i de l'est en general".

Altres de les accions que porta a terme el Patronat és treballar perquè aquest any la gala que anuncia les noves estrelles Michelin i convida als principals cuiners de l'estat espanyol i de Portugal se celebri a Girona. Ramos ha explicat que ja s'han fet els primers contactes i que existeixen un 90% de possibilitats que s'acabi celebrant a la capital gironina. Per intentar aconseguir ser la seu de la celebració d'aquesta gala, en reconeixement dels 50 anys de l'hostaleria a Girona i de totes les estrelles amb què compta aquest territori, el Patronat compta amb la col·laboració del xef del Celler de Can Roca, el millor restaurant del món, Joan Roca.

D'una altra banda, des del Patronat també s'intentarà aprofitar que a l'abril s'emetrà la sèrie 'Joc de Trons', de la que part dels capítols es van rodar a Girona, per crear diferents productes turístics promocionals de la ciutat. Tot i així, han mantingut que primer s'estarà l'espera de veure què surt en la sèrie que realment es pugui identificar amb la ciutat.

El patronat comptarà aquest any amb un pressupost de 5.934.000 euros, igual que l'any anterior, un 92% anirà a càrrec de la Diputació de Girona i el 8% restant del sector privat.