Els preus van baixar dues dècimes al desembre en relació al novembre a la demarcació de Girona i van tancar el 2015 amb un augment interanual -la variació de desembre a desembre- del 0,2%, segons ha informat l'Institut espanyol d'estadística (INE). La inflació anual positiva suposa trencar amb una tendència de 16 mesos seguits amb taxes negatives o planes.

El 2014 l'IPC gironí va tancar l'any amb un descens interanual del -1,3%. Tot i el lleu augment interanual del conjunt dels preus, el baix cost del petroli va pressionar a la baixa en el conjunt de la cistella pel descens de preus en els carburants i el gasoil de les calefaccions.

A Catalunya, els preus han baixat una dècima al desembre en relació al novembre i han deixat la inflació anual en el 0,3%. Així, l'IPC anual recupera les taxes positives a Catalunya després de 4 mesos en negatiu o en pla (com va passar al novembre). Mentre aquest 2015 es tanca amb un increment de preus, el 2014 va acabar amb un descens de set dècimes.

Al conjunt de l'Estat, els preus han patit una variació mensual del -0,3% i han tancat l'any amb una variació anual plana, del 0%, per primer cop a la història.