El Banc Sabadell i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) destinaran 1.000 milions d'euros al finançament de projectes d'inversió i necessitats de capital circulant, tant de pimes com d'empreses de mitjana capitalització. Cadascuna de les entitats aporta la meitat dels fons, amb la finalitat que empreses del sector industrial i de serveis obtinguin finançament a tipus d'interès i terminis més avantatjosos, segons va informar ahir l'entitat catalana.

D'aquesta nova línia de finançament se'n beneficiaran les pimes de fins a 250 treballadors i les empreses de mitjana capitalització que tinguin una plantilla de no més de 3.000 persones. En aquest sentit, Banc Sabadell ha apuntat que les petites i mitjanes empreses podran accedir a un import de fins a 25 milions d'euros i les de mitjana capitalització, a projectes de fins a 50 milions d'euros.

2.500 milions més concedits

La posada en marxa d'aquesta línia de crèdit se suma a altres de més de 2.500 milions d'euros que ja s'han concedit en condicions favorables a petites i mitjanes empreses a través dels acords entre les dues entitats.