El port de Barcelona va tancar el balanç del 2015 amb tots els indicadors de tràfic a l'alça i amb xifres rècord pel que fa al comerç exterior i a segments de càrrega estratègics, com ara els vehicles o les autopistes del mar. En total, es van gestionar des de les instal·lacions portuàries més de 47 milions de tones de mercaderies, un 1,5% més que l'any anterior. Pel que fa al tràfic de passatgers, més de 3,7 milions de persones han fet servir el Port de Barcelona durant el 2015 per als seus viatges, incloent-hi els 1.100.000 usuaris de ferris de línia regular i els creueristes. D'aquests darrers, els de turnaround que inicien o finalitzen el seu itinerari a Barcelona, van créixer un 11%. Es tracta d'una xifra significativa si es té en compte que aquests tipus de passatgers són els que solen fer una aportació econòmica a la ciutat més alta ja que tenen ocasió de passar més temps a la capital catalana.

En l'apartat de contenidors, el port de Barcelona va registrar 2 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus de longitud, poc més de 6 metres), que representa un 4% més que l'any anterior. Els que van arribar de la importació han augmentat en un 9% respecte al 2014, i els d'exportació han crescut en un 6,5%.

Destacable és el fet que els ?contenidors d'exportació del port de Barcelona van superar en un 52% les xifres màximes assolides durant el període de precrisi, pels volts del 2008. Aquell any les importacions representaven el 54% del comerç internacional i les exportacions suposaven el 46%. Vuit anys ?després, aquesta situació és a l'inrevès: el 58% dels contenidors són ?d'exportació i el 42% d'importació.

El tràfic de vehicles va tenir una evolució especialment positiva durant els darrers 12 mesos, amb un increment del 18% respecte al 2014. El port de Barcelona va tancar l'exercici amb 881.893 automòbils transportats.