L'OPEP tem una reducció de la producció de petroli dels seus competidors

19.01.2016 | 07:20

Els càlculs que fa l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) en el seu darrer informe mensual, presentat ahir a Viena, passen perquè els seus competidors més immediats, amb els Estats Units al capdavant, reduiran la producció de petroli el 2016 per primera vegada en set anys empesos per la caiguda dels preus, provocada per un excés d'oferta al qual la pròpia organització contribueix amb l'objectiu de defensar la seva quota de mercat.
Els països membres de l'OPEP van extreure, l'últim mes, 32,18 milons de barrils diaris, molt per sobre del sostre teòric que s'havien imposat fins ara, de 30 milions. No obstant això, la producció es va reduir d'uns 210.000 barrils diaris al desembre, amb Nigèria, l'Aràbia Saudita, l'Iraq, Kuwait i Veneçuela liderant la retallada.

L'Iran entra a escena
En aquest context, els països de l'OPEP preveuen que l'aixecament de les sancions petrolieres que pesaven sobre l'Iran es traduirà en més excés d'oferta de cru. Aquell país té capacitat per produir de l'ordre de 2,9 milions de barrils diaris. El preu del barril de l'OPEP va baixar, divendres, dels 25 dòlars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema