El fundador de Zara, Amancio Ortega, ha tancat la compra d'un edifici històric del centre de Londres, l'Almack House, per uns 225 milions de lliures (uns 294 milions d'euros), segons publicava ahir el portal especialitzat Property Week. Ortega, principal accionista del grup Inditex ?-la matriu de Zara i Massimo Dutti, entre d'altres cadenes de roba- passarà a ser el propietari d'aquest immoble ubicat a King Street, al cèntric barri de Saint James's.

El Property Week explica que Ortega hauria adquirit l'edifici a través de Ponte Gadea, immobiliària que controla l'amo de Zara. L'Almack House té una superfície de 9.000 m2 i era propietat del fons d'inversió Grosvenor Fund Management, especialitzat en l'adquisició d'oficines "en les millors ubicacions del centre de Londres", en paraules de Scott Rowland, gestor del fons.

Propietats a Oxford Street

Amancio Ortega, considerat el segon home més ric del món, posseeix diversos edificis emblemàtics de la capital britànica, entre els quals es compten dos edificis d'Oxford Street, una de les artèries comercials de Londres.