Les quatre capitals de província catalanes -Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona- han contractat el servei de subministrament de gas natural a través de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), que en el seu moment va adjudicar a Endesa mitjançant un concurs públic.

Endesa va explicar ahir que aquest servei compta amb l'adhesió de 140 corporacions municipals catalanes, és a dir, del 33% de les administracions locals que tenen accés a la xarxa de subministrament de gas natural.

En aquest context, la companyia va precisar que aquest acord ofereix «diversos avantatges» per als ajuntaments, com ara l'agilització de procediments, alta seguretat jurídica i preus més assequibles.En aquest sentit, l'acord marc de subministrament de gas natural incorpora una actualització trimestral de preus, que durant l'any 2015 va representar una reducció mitjana de la tarifa del 17%, va informar la companyia.

Territorialment, i pel què fa als 140 municipis que tenen contractat el subministrament de gas amb Endesa, el 45% són de la província de Barcelona, el 22% de Lleida, el 17% de Tarragona i el 13% de Girona. L'ACM, per la seva part, aglutina 918 ajuntaments, 35 entitats municipals descentralitzades, 41 consells comarcals, quatre diputacions, tres consorcis i quatre mancomunitats.