El nou president de SEAT, Luca de Meo, va donar a conèixer, ahir, les dades de la companyia de 2015. Ho va fer a Madrid, en el marc d'un cicle de trobades que Seat porta a terme amb els mitjans de comunicació i amb professionals del sector, on va avançar que la factoria de Martorell va fabricar més de 477.000 vehicles el passat exercici. De Meo va explicar que aquestes dades de producció són les més altes dels últims 14 anys. Així mateix, el màxim dirigent de la companyia va assenyalar que les vendes van superar les 400.000 unitats l'any passat, situant la marca en dades anteriors a la crisi. «8 anys després hem aconseguit superar la barrera dels 400.000 cotxes», ha subratllat Luca de Meo.

De Meo va expressar el seu optimisme respecte al futur de la companyia i va insistir en les bones dades dels últims mesos. En matèria de vendes, va assegurat que la marca ha tornat «a xifres d'abans de la crisi». En aquesta línia, el màxim responsable de la marca va explicar que l'alemany s'ha consolidat com a primer mercat, amb 90.000 unitats venudes el 2015. «Alemanya és on hi ha els clients més exigents d'Europa», va remarcar per posar en valor les vendes en aquest país.

Pel què fa al mercat espanyol, De Meo va explicar que les vendes també han registrat una evolució positiva, però va reconèixer que la marca encara no és líder a l'Estat en xifres de venda d'unitats, ja que se situa per darrere de Volkswagen. «Hem de ser líders a Espanya com passa amb VW a Alemanya, Renault a França o Fiat a Itàlia», va remarcar De Meo. Amb tot, les vendes al mercat espanyol s'han vist incrementades respecte l'any 2014.

En opinió de Luca de Meo, aquestes dades tenen més valor si es té en compte l'escàndol de les emissions de Volkswagen. «Volkswagen -va puntualitzar- ja ha presentat les millores tècniques i la seva implementació ja ha començat».?I va afegir que «aquesta crisi ha de ser una oportunitat de millora per al grup».

El president de SEAT va voler donar per tancat l'escàndol i va assegurar que aquest problema els ha permès «identificar millor les necessitats i la implementació de les solucions». Luca de Meo va recordar, així, que hi ha prop de 700.000 vehicles de la marca afectats per irregularitats en les emissions a tot el món, dels quals uns 180.000 es troben a l'estat espanyol. Va dir que els clients afectats poden estar tranquils ja que la solució passa per canviar només una peça del motor.