Abertis controla el 100% de l'autopista més transitada de Xile

22.01.2016 | 07:24

Inversora d'Infraestructures, empresa d'Abertis, ha comprat el 50% d'Autopista Central, una concessió de 61 quilòmetres amb venciment el 2031 que representa l'autopista més important de Xile. Fins ara aquesta meitat pertanyia a Alberta Investment Management Corporation (Aimco) i ara el 100% de la titularitat serà d'Abertis. La firma ha pagat 948 milions d'euros per la part que ha adquirit.
L'autopista xilena té la intensitat mitjana diària de tràfic més alta del país, amb 81.037 vehicles a 30 de setembre del 2015. També posseeix una tecnologia anomenada open road tolling, que permet el flux lliure de trànsit i travessa el centre de Santiago de Xile.
Després de l'adquisició, Autopista Central es consolidarà globalment als comptes d'Abertis amb un impacte aproximat de 220 milions d'euros en ingressos i 160 en Ebitda sobre una base a un any complet, a més de 400 milions de deute net. Així, la divisió xilena duplicarà la mida i esdevindrà el tercer mercat més gran d'Abertis en termes d'Ebitda, amb aproximadament l'11% del total del grup.
Abertis és ara propietària del 100% de la seva cartera d'actius xilens, on gestiona més de 770 quilòmetres d'autopistes de peatge a través de 6 concessions diferents. Segons indica la companyia, Xile té el PIB per càpita més gran de la regió i es beneficia d'un marc regulador i legal «clar i consolidat», fet que el converteix en un dels mercats de concessions «més atractius del món».
Per al delegat d'Abertis, Francisco Reynés, aquesta adquisició demostra «la capacitat d'Abertis per incrementar la seva base d'actius en condicions atractives» i suposa un pas més en el compliment dels compromisos establerts en el pla estratègic 2015-2017 de la companyia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema