Perd la banca, guanyen els clients

Una associació que reuneix clients perjudicats per bancs recupera 4,5 milions per la via judicial

22.01.2016 | 07:24

Més de 100 advocats de l´Associació de Perjudicats d´Entitats Financeres (APDEF) es reuniran a partir de demà divendres a Girona per analitzar la situació de les demandes dels afectats per productes financers tòxics i les millors vies per recuperar els diners invertits. L´APDEF celebrarà a Girona la seva V Convenció Nacional on farà balanç també de la gestió de reclamacions que va fer durant l´any passat. Des de la seva constitució a Girona, l´any 2012, l´APDEF s´ha consolidat com a una de les entitats de referència a l´Estat en la reclamació de productes financers tòxics i en la denúncia contra les pràctiques abusives de bancs i caixes als jutjats espanyols.

Només a les comarques de Girona, l´APDEF gestiona més de 350 demandes per productes financers tòxics per un valor total de 10 milions d´euros. Les reclamacions són principalment per accions de Bankia, bons del Banc Popular i preferents, subordinades i clàusules sòl de diferents entitats bancàries. Fins al moment, l´APDEF ha guanyat 150 sentències als jutjats i els seus associats ja han aconseguit recuperar 4,5 milions d´euros.

Actualment, l´entitat té en curs 200 noves demandes per un valor total de 5,5 milions d´euros. La responsable d´APDEF a les comarques de Girona, Marta Muntada, ha destacat que l´entitat «ha estat pionera a aconseguir sentències judicials a favor dels seus associats per a aportacions financeres per a la comercialització d´accions de Bankia i també de Valores Santander del Banc Santander» .I ha remarcat que «l´Audiència de Girona ha estat pionera a l´hora de dictar sentències que reconeixen que les entitats bancàries van comercialitzar de forma fraudulenta aquests productes».

Reclamacions a Catalunya
Pel què fa al global de Catalunya, l´Associació de Perjudicats d´Entitats Financeres (APDEF) gestiona un total de 1.750 demandes per valor de 56 milions d´euros. Les reclamacions als jutjats catalans són també per accions de Bankia, Valores Santander i per preferents, subordinades i clàusules sòl de diferents entitats bancàries.

L´APDEF ha presentat també 200 demandes per valor d´1,5 milions d´euros contra la CAM, ara absorbida per Banc Sabadell, per la comercialització de quotes participatives. En aquest cas, les reclamacions procedeixen principalment de València, Múrcia i també d´algunes comarques del litoral català. L´Associació de Perjudicats d´Entitats Financeres compta amb més de 6.300 socis a tot l´Estat i actualment té oberts més de 5.500 procediments als jutjats espanyols contra diferents entitats per valor de 120 milions d´euros i n´ha recuperat prop de 50.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema