Després d'experimentar un inici d'any força complicat finalment, ahir, les borses europees van tancar una jornada a la qual es podria aplicar el qualificatiu d'«eufòrica». Esperonats pels bons resultats de les borses xineses i japoneses -amb guanys que van anar de l'1,2 al 2,9% a la Xina, i de fins el 5,81% a Tòkio-, els principals parquets del continent europeu van tancar amb pujades notables. A Madrid, l'IBEX 35 recuperava els 8.700 punts i guanyava un 3,3%, en la seva millor sessió des del 5 d'octubre passat. A la resta d'Europa, París pujava un 3,1%; Londres el 2,19%; Fràncfort l'1,99% i Milà l'1,63%.

El bon comportament de la borsa espanyola també guarda relació amb l'anunci que el Ban Central Europeu revisarà la seva política monetària a partir del mes de març, per boca del seu president, l'italià Mario Draghi.

El petroli es recupera

En paral·lel, el preu del barril de petroli va recuperar-se, ahir, i el Brent, el de referència a Europa, es va situar en els 31 dòlars. El repunt del preu del cru va contribuir a la tendència clarament alcista que van registrar ahir les borses, liderades pel principal índex espanyol, l'IBEX 35.