Cecot demana al Govern que compti amb els empresaris per "fundar un país nou"

25.01.2016 | 07:06

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, demana al Govern que compti amb els empresaris per "fundar un país nou" perquè aquest sigui "més modern i competitiu". Segons Abad, la decisió sobre la independència dependrà del que "el gruix de les persones que viuen i voten a Catalunya vulguin". Sobre això, el president de la patronal afegeix que hi haurà qui digui que la millor solució per donar respostes a aquests problemes és un nou país, però alerta que això "tampoc ho garanteix" si no es té present que el país que existeix actualment "no és el que convé per fer empresa". En tot cas, Abad diu que els empresaris "respectaran" les decisions del Parlament i "s'adaptaran", però puntualitza que cal prendre decisions amb "responsabilitat i intel·ligència".
"Tenim la necessitat d'un país nou, però nou per modern, per dialogant, perquè es prenen les millors decisions, perquè es consulta el món empresarial, perquè s'entén que l'empresa és la cèl·lula mare de l'economia dels països lliures", assegura.
D'altra banda, Abad assegura que els empresaris han constatat que "fer empresa dins d'Espanya i des de Catalunya té mancances importants", alhora que critica "l'immobilisme" que s'ha portat a terme fins ara i que ha portat a un país que "no és modern".

Manca de diàleg
El president diu que part del problema és el fet que no hi ha hagut diàleg "ni dels polítics amb els polítics ni d'aquests amb els empresaris". En referència a això, Abad reclama que aquests -els empresaris- puguin tenir un paper actiu en la presa de decisions per tal d'aconseguir-ne les millors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema