Calidad Pascual, un dels grans grups del sector agroalimentari espanyol, acaba de posar un peu a Girona amb l'obertura d'un centre logístic de Qualianza -empresa controlada al 100% per Pascual- a la Central Integrada de Mercaderies (CIM) de la Selva. Des d'aquestes noves instal·lacions, que ocupen una nau de 1.000 m2, Qualianza, empresa especialitzada en la distribució de productes alimentaris a través de canals tradicionlas i d'especialitzalitzats (hostaleria, vending, botigues i oficines), preveu donar servei als clients de la província. Qualianza ha llogat les instal·lacions per un període de cinc anys a l'empresa Tutmes, va informar ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

L'empresa emmagatzema i distribueix productes de les marques Pascual -que disposa d'una central lletera a Gurb (Osona)-, MocayCaffè, Bezoya, Bifrutas, Vivesoy, Kellogg's, Heinz, Flora, Cola Cao, Isabel i Agua Pedras. «Estratègicament», va declarar ahir el responsable de logística de Qualianza al sector nord-est d'Espanya, Álex Gordillo, CIM La Selva constitueix «un molt bon lloc», ja que «ens permet l'entrada i sortida ràpida a les principals vies de comunicació gironines».

Calidad Pascual té 6 plantes industrials, 27 delegacions comercials i 373 distribuïdors repartits per la geografia espanyola. Processa 400 milions de litres de llet, 450 milions de litres d'aigua, tres milions de quilos de cafè i cin milions de soja vegetal l'any, segons dades de la companyia. El grup, fundat el 1969 a Aranda de Duero, va tancar el 2015 amb una facturació de 702,44 milions d'euros. Té presència a 62 països i dóna feina a 2.367 treballadors. De la seva banda, CIM La Selva, promoguda pel Govern català a través de l'empresa pública Cimalsa, ocupa 22,5 hectàrees repartides entre Vilobí d'Onyar i Riudellots, molt a prop de l'AP-7, l'AP-2, la C-25 i l'aeroport.