El mercat de l'habitatge, encara que tímidament, un moment de creixement. Amb l'objectiu de donar-li un impuls, la Sareb, la societat de liquidació que ven els actius immobiliaris de les entitats bancàries que han rebut ajudes públiques, ha publicat un vídeo en què explica de manera ràpida els passos a seguir per accedir a les ofertes ubicades a la seva pàgina d'Internet.

Al vídeo, la Sareb indica que posa a disposició dels interessats les "últimes ofertes" amb tots els immobles disponibles i amb el "segell de garantia" de la societat, que recorda així mateix que el seu marge d'actuació es limita a gestionar la venda dels actius i que per tant no opera com un banc ni concedeix préstecs hipotecaris.

La pàgina de la Sareb permet, així mateix, accedir als espais d'Internet de les entitats comercialitzadores d'habitatges: Servihabitat, Solvia, Haya i Altamira. Tot amb l'objectiu que la recerca de pis "sigui una tasca més senzilla".

Coneguda de vegades com el 'banc dolent' per la denominació que ens similars han rebut en altres països -'bad bank', la Sareb gestiona els actius més problemàtics de la banca des de l'esclat de la crisi i es dedica a intentar col·locar-los en el mercat. Entre aquests actius, molts dels pisos construïts durant la bombolla immobiliària.

Els actius que inclou la Sareb procedeixen de les següents entitats: BFA-Bankia, Catalunya Banc, NCG Banc-Banc Gallego, Banc de València, BMN, Ceiss, Liberbank i Caja3.

La societat recorda que els habitatges no han estat adquirits amb diners del contribuent, sinó amb deute emès per la mateixa Sareb. Aquest deute està avalat per l'Estat -és a dir, per tots els contribuents-, però la Sareb indica que de moment "s'estan complint tots els compromisos de pagament" gràcies a la venda de més de 20.000 immobles en els seus dos anys de vida.