El sector de la carn porcina a Catalunya produeix 1,6 milions de tones d'aquest producte a l'any, el que representa un 44% del total de la producció espanyola, segons dades d'un estudi impulsat per la Generalitat, a través d'ACCI". El sector va créixer un 6,8% entre els anys 2008 i 2013, amb un volum de negoci de 6.100 milions d'euros, segons dades del Govern. Catalunya, sosté l'administració, produeix més carn de porc fresca i congelada que països de l'envergadura d'Itàlia, Holanda o Bèlgica, alhora que n'exporta més que Brasil, França o Polònia. L'informe es va presentar, ahir, a Olot, en el marc de l'assemblea del clúster INNOVACC, l'associació catalana d'innovació del sector carni porcí, que va debatre el Pla Estratègic 2016-2019, amb reptes com ara «ser més transparents durant tot el procés envers clients i consumidors», detectar «noves opcions d'exportació a països superpoblats», comercialitzar «productes amb més valor afegit» o «millorar en la sostenibilitat i l'augment de l'eficiència energètica». El de la carn porcina constitueix un «sector potent», amb 600 empreses catalanes que que donen feina a 14.500 persones.