L´alcalde de l´Alguer, Mario Bruno, ha apel·lat al vincle històric de l´illa sarda amb la Corona d´Aragó per enviar una carta escrita en alguerès al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per demanar-li ajuda i recuperar el vol Girona-l´Alguer, que Ryanair ha suprimit. Ha enviat la mateix missiva, però escrita en italià, al governador de l´illa, Francisco Pigliaru.

Sota l´encapçalament «La temuda cancel·lació de vols entre l´Alguer i Girona soscava les relacions fructíferes entre Catalunya i Sardenya», l´alcalde sard demana ajuda en nom de l´antiga amistat entre els territoris, units per interessos econòmics, llaços històrics, afinitats culturals i l´agermanament institucional.

L´alcalde considera que sense la connexió aèria que oferia Ryanair entre l´Alguer i Girona s´ensorrarà tot el potencial «cultural, econòmic i turístic construït amb previsió i esforç al llarg dels anys». Bruno ha volgut demanar a les dues màximes autoritats de Catalunya i Sardenya «un esforç excepcional» per poder aconseguir intensificar el transport aeri per aconseguir que deixin de patir els sectors afectats per la falta de vols, com la restauració, el turisme i la cultura.

La determinació a escriure al president de la Generalitat també es deu al fet que, per a l´alcalde de l´Alguer, la proximitat entre aquesta localitat i Catalunya «és molt més forta» d´ençà que la Generalitat va obrir una delegació a Roma el 2015 i les connexions aèries entre l´illa, la península itàlica i Girona van facilitar aquest apropament institucional.