L'economia gironina va tancar el mes de gener amb 277.694 treballadors donats d'alta a la Seguretat Social, el que suposa una baixada de 3.364 cotitzants respecte al desembre. Mentrestant, el nombre desocupats que es van registrar a les Oficines de Treball de la Generalitat va augmentar en 449 persones, sobretot per l'increment del sector serveis un cop acabada la campanya de Nadal. D'aquesta manera, a Girona hi ha 50.039 aturats registrats.

Tot i que en termes mensuals l'evolució del mercat de treball gironí és negativa, en termes anuals, la dinàmica segueix essent positiva. A dia d'avui, les estadístiques del Ministeri d'Ocupació, mostren que hi ha 9.479 gironins afiliats a la Seguretat Social més que al gener de 2015, mentre que l'atur ha baixat de 5.864 persones.

Això sí, les grans xifes difoses avui pels serveis públics d'ocupació i la Seguretat Social no permeten evalauar al detall la qualitat de l'ocupació creada en el darrer any a Girona. Sabem, per exemple que la contractació temporal suposa el 85,7% del total de la contractació, però no hi ha dades sobre la durada d'aquests contractes (molts d'ells són de menys d'una setmana) o les hores diaries que cotitzen aquests contractes. En qualsevol cas, el 14,3% de contractes indefinits que es firmen a Girona suposen la taxa més elevada de tot l'Estat.

Evolució a Catalunya i l'Estat

Catalunya va tancar el mes de gener amb 518.080 persones a les llistes del Servei Català d´Ocupació (SOC) cosa que suposa 2.412 aturats més que el desembre, cosa que suposa l´increment menys intens que s´ha registrat des del gener del 2007, segons dades facilitades aquest dimarts pel Ministeri d´Ocupació i Seguretat Social.

Des de l´any 1999, el mes de gener ha vist com l´atur s´ha incrementat en termes mensuals a Catalunya any rere any, com resposta a la finalització dels contractes de les campanyes de Nadal i Cap d´Any. Tot i aquest i aquest repunt, que trenca un curt període de dos mesos de descensos de l´atur, en termes anuals s´encadenen 31 mesos seguits de caigudes de la desocupació.

En el conjunt d'Espanya, el nombre de desocupats va augmentar al gener en 57.247 persones i va deixar la xifra total d'aturats en 4.150.755