La planta de Nestlé al polígon de Domeny, que inclou les fàbriques de cafè soluble i en càpsules, ha acaparat el gruix de la inversió que la multinacional ha fet en territori estatal d'ençà del 2010. En total, al llarg dels darrers sis anys, la planta ha rebut injeccions de 205 MEUR (xifra que representa el 53% del global, situat en 381 MEUR).

Entre d'altres, això ha permès triplicar les línies de producció a la planta de Nescafé Dolce Gusto (s'ha passat de quatre a dotze) i engegar les obres a la fàbrica de cafè soluble per incrementar-ne fins a un 30% la capacitat de producció. Durant el 2015, la multinacional hi ha invertit el 10% dels 102 MEUR que s'hi destinaran fins al 2017. A les comarques gironines, durant els darrers sis anys, Nestlé també ha invertit 6 MEUR a la planta d'aigua embotellada que té a Viladrau. La multinacional Nestlé aposta fort per la planta de Girona, i una bona prova en són les inversions que la companyia ha destinat al complex d'ençà del 2010. Durant els darrers sis anys, les fàbriques de Dolce Gusto i la de Nescafé han rebut, en total, 205 MEUR d'inversió.

La xifra ja és ingent per ella mateixa, però encara adquireix més rellevància si es posa en relació amb el total estatal. En el període 2010-2015, la multinacional suïssa ha destinat 381 MEUR als onze centres de producció que té arreu de l'Estat. I d'aquests, les comarques gironines n'han rebut el 55%. Un percentatge que inclou no només les obres i projectes a la planta de Domeny, sinó també els 6 MEUR que s'han destinat a la planta d'aigües minerals de Viladrau, al Montseny.A la planta de Girona, el gruix de la inversió acumulada al llarg d'aquest període se l'emporta la fàbrica de Nescafé Dolce Gusto (on s'hi produeixen les diferents varietats de cafè en càpsules i begudes monodosi).

Entre d'altres, les inversions han permès que la factoria inaugurada el 2009- hagi triplicat les línies de producció, passant de les quatre inicials a les dotze que hi ha actualment. Ara, però, aquesta embranzida es traslladarà a la fàbrica de Nescafé. I és que la multinacional ja ha començat les obres que permetran ampliar-la, amb un nou edifici que ocuparà 10.000 metres quadrats, i que permetrà incrementar fins a un 30% la capacitat de producció de cafè instantani. Inversió de 102 MEURLes obres s'allargaran fins al 2017 i suposaran una inversió acumulada de 102 MEUR. D'aquest global, al llarg del 2015 Nestlé n'ha fet efectiu una mica més del 10%. La resta, 90 MEUR, es concentraran en els propers dos exercicis. Un cop acabin les obres, des de la planta de Nescafé a Girona en sortiran fins a 30.000 tones anuals de cafè instantani (una gran part de les quals es destinaran a exportació).

La fàbrica passarà a ser aleshores la primera d'Europa en producció de cafè soluble i la tercera del món, després de les que Nestlé té al Brasil i a Mèxic. A 70 països de tot el mónLa planta de Nestlé al polígon de Domeny es va inaugurar l'any 1968. Actualment, les fàbriques de Dolce Gusto i la de Nescafé (on també s'hi fan processos de descafeïnat) processen anualment 80.000 tones de cafè verd, més de l'1% de la producció mundial. Compten amb una plantilla de 700 treballadors i exporten el 74% de la seva producció a més de 70 països d'arreu del globus.

El director general de Nestlé Espanya, Laurent Dereux, ha subratllat "les inversions importants en producció" que la companyia ha dut a terme arreu de l'Estat, i que consoliden "l'alta productivitat de les fàbriques del grup" tot i l'entorn "complex en què s'ha mogut l'economia espanyola en aquest període".