El fabricant d'automòbils alemany Volkswagen va informar ahir que posposarà la publicació dels resultats al llarg de l'exercici 2015, prevista per al proper 10 de març, perquè queden qüestions obertes relacionades amb la manipulació de les emissions de gasos contaminants en els seus vehicles dièsel.

Volkswagen va informar també que retardarà la celebració de la junta general d'accionistes, que estava prevista per al proper 21 d'abril. La companyia alemanya comunicarà al més aviat possible les noves dates, va afegir en un comunicat. El retard també es deu al fet que encara s'han de realitzar "càlculs de valoració en relació amb el problema de les emissions dels vehicles dièsel", va afegir el frabricant de cotxes.

En aquest context, Volkswagen va afegir que manté intacta la seva intenció de publicar les informacions sobre la investigació de l'escàndol de la manipulació de les emissions de gasos al llarg de la segona quinzena d'abril.

En aquest context, la companyia alemanya anticipa un resultat operatiu que se situarà al mateix nivell de 2014, dins del rang esperat.

En aquest context, dimecres passat el Parlament Europeu donava llum verd a la proposta comunitària que permetrà als vehicles dièsel que es comercilitzin a partir del 2017 a sobrepassar els límits d'emissions en un 110%. Amb la seva decisió, l'Eurocambra rebutjava el veto que sol·licitiva la comissió parlamentària i anirà endavant la proposta acordada per la Comissió Europea i els Estats membres, que fixa nous límits per a l'emissió d'òxid de nitrogen en els vehicles dièsel. La comissària del Mercat Interior, Elzbieta Bienkowska, explicava que això suposarà "un nou procediment d'homologació".