L´Ibex-35 es desploma un 4,4% pel temor d´una desacceleració global

Madrid a banda, Atenes (-7,68%), Milà (-4,9), Frankfurt (-3,30) i
París (-3,20) lideren les pèrdues en un "dilluns negre" als parquets

09.02.2016 | 07:12
Els números vermells van dominar la sessió d´ahir a la borsa d´Atenes.
Els números vermells van dominar la sessió d´ahir a la borsa d´Atenes.

La por dels inversors d'un alentiment més pronunciat del creixement econòmic mundial va provocar, ahir, una nova jornada negra a les borses europees. Només superada per la d'Atenes, que es va desplomar un 7,68%, la borsa espanyola va liderar els números vermells, amb una caiguda més que notable del 4,44% del seu índex de referència, l'Ibex-35, la pitjor des del mes d'agost passat. En el cas espanyol, la incertesa política s'erigeix com un altre factor que va contribuir a la davallada, que deixa l'Ibex en els 8.122,10 punts ?-un nou descens del preu del petroli va acabar d'empitjorar les coses-. Des que ha començat l'any el selectiu espanyol acumula una caiguda de prop del 15%.
Cap dels grans valors es va salvar del desastre: les accions del Santander baixaven un 6,21%; les de Repsol retrocedien un 5,93; les del BBVA, un 5,61; les d'Inditex, un 2,98; les de Telefónica, un 2,96 i les d'Iberdrola, un 1,59. La major caiguda, no obstant això, la registrava Banc Popular, que perdia un 7,32%, seguit d'IAG, amb un 7,3% negatiu i Arcelor Mittal, que perdia el 7,17%. De la seva banda, la prima risc s'enfilava fins als 155 punts bàsics. Els grans parquets europeus van acumular, també, pèrdues molt significatives. És el cas de Milà, que queia un 4,9%; de Frankfurt, que retrocedia un 3,30%; de París, que perdia un 3,20% i de Londres, on el FTSE-100 baixava 2,70 punts percentuals. El principal descens, però, el patia la borsa d'Atenes (-7,68%): influenciada per l'evolució d'altres parquets, la borsa hel·lènica vivia una jornada d'infart arrossegada per una sèrie factors de política interna i per una onada de protestes ciutadanes contra la reforma de les pensions.
El mal comportament de les borses europees va marcar tendència a Nova York. A mitja sessió, el Dow Jones cedia més d'un 2%. Accentuava la caiguda el mal comportament del preu del petroli Texas, que baixava un 2,53%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema