Espanya es va situar l'any passat a la cua de la Unió Europea pel que fa a expansió de l'energia eòlica, en no haver inaugurat cap nova instal·lació, en la línia del gup de països amb menor capacitat instal·lada, de manera que incrementa la distància que la separa de la potència europea del sector, Alemanya.

En aquest sentit, el portaveu de l'Associació Europea de l'Energia Eòlica (EWEA), Oliver Joy, va lamentar que «el 2015 no hi va haver suport a l'energia eòlica a Espanya, motiu pel qual no es va instal·lar res al país». No obstant això, i tot i que Espanya perd pistonada, es manté com a segon motor europeu del sector, només superada per Alemanya, que el 2015 va continuar apostant per aquest tipus d'energia, amb 6.000 megawatts addicionals instal·lats al llarg de l'exercici passat. Amb aquesta inversió, el país germànic gairebé dobla en capacitat a Espanya.

Segons el portaveu de l'EWEA, en el cas espanyol «molts projectes han estat incapaços de seguir endavant els darrers tres anys a causa de la regressió draconiana del suport governamental a l'energia eòlica i la indústria de les renovables».