El pavelló espanyol del MWC de Barcelona acollirà 60 empreses

Dues noves vagues, convocades per treballadors d'Adif i d'FGC, amenacen el congrés mundial dels mòbils

12.02.2016 | 07:15

El pavelló d'Espanya al Congrés Mundial de Mòbils (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 22 al 25 de febrer, acollirà seixanta empreses nacionals de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), va informar ahir la plataforma Red.es, vinculada al Ministeri d'Indústria. El pavelló ocuparà una superfície de 650 metres quadrats i estarà dividit en una àrea de networking i una altra d'expositors, que reuneix 40 empreses. Una vintena d'empreses més sense estand propi utilitzaran l'espai per presentar productes i entrar en contacte amb potencials clients i inversors. El pavelló acollirà empreses pertanyents als subsectors de les aplicacions i el software, les telecomunicacions i la consultoria i dels àmbits de les ciutats intel·ligents, de la ciberseguretat, de les fintech, del màrquetin, el cloud o l'e-Salut.
Barcelona va ser renovada com a capital mundial mòbil fins a l'any 2023 per la Groupe Speciale Mobile Association (GSMA). El saló MWC programa conferències i taules rodones, a càrrec de presidents de grans operadors de telecomunicacions i empreses punteres tecnològiques desenvolupadors de software, inversors i productors de continguts. Els convidats estrella d'aquesta edició són el president de Facebook, Mark Zuckerberg, que ja ha participat en les dues edicions anteriors; el pilot de Fórmula-1 Lewis Hamilton i el conseller delegat de Ford, Mark Fields.

Un sector que creix a l'11%
El sector mundial del mòbil va créixer un 11% el 2007, lleugerament per sota del 2006 -amb un creixement de l'11,6% i uns ingressos de 610.000 milions de dòlars-, segons un informe presentat ahir al per l'Enter Centre de l'Institut d'Empresa per a l'Anàlisi de la Societat de la Informació i les Telecomunicacions, que apunta que els factors que han marcat el desenvolupament del sector són l'augment d'usuaris als països en vies de desenvolupament i mercats emergents -amb creixements superiors al 14%- i la creixent importància dels serveis de dades, que suposen el 18% dels ingressos de la UE.
D'altra banda, treballadors del gestor d'infraestructures Adif i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, van anunciar convocatòries de vaga que coincidiran, si no hi ha un acord abans, amb la celebració del MWC i que se sumen a la de TMB (bus i metro). En el cas l'operador metropolità, CCOO?anunciava un preacord amb l'empresa, que hauran de ratificar els treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema